Најава:Прослава Св.Саве у Шиду

Свети сава благосиља Српчад

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ХРАМ СВ.ОЦА НИКОЛАЈА У ШИДУ СА СВЕШТЕНСТВОМ

ПОЗИВА

САВ ВЕРНИ НАРОД СВУ ШКОЛСКУ ДЕЦУ НАСТАВНИКЕ, УЧИТЕЉЕ,РОДИТЕЉЕ 27.ЈАНУАРА 2019 ГОД.НА СВ.ЛИТУРГИЈУ  ДА ЗАЈЕДНО ПРОСЛАВИМО СВ.САВУ ПРВОГ АРХИЕПИСКОПА СРПСКОГ И ПРОСВЕТИТЕЉА И ЗАШТИТНИКА НАШЕГ НАРОДА.

ПОСЛЕ СВ.ЛИТУРГИЈЕ ТРАДИЦИОНАЛНО ЋЕ СЕ ПРЕРЕЗАТИ СЛАВСКИ КОЛАЧИ ,ДЕЦА ЋЕ РЕЦИТОВАТИ И БИЋЕ ПОДЕЉЕНИ ПАКЕТИЋИ.

УПРАВА ПАРОХИЈЕ

У сарадњи са својом Светом Црквом све установе, основне и средње школе у граду Шиду и ове године ће свечаним академијама и резањем славског колача обележити своју Славу Заштитника и Патрона Св.Саву.

О.Ш.Бранко Радичевић ,Свечана академија и резања славског колача ће се одржати 26.јануара 2019 год са почетком у 10 часова у храму Преноса мош.Св.Оца Николаја у Шиду.

О.Ш.Сремски Фронт,Свечана академија и резања славског колача ће се одржати                 26.јануара 2019 год са почетком у 18 часова у Културно образовном центру  у Шиду.

Средња техничка школа Никола Тесла у Шиду,,Свечана академија и резања славског колача ће се одржати 25.јануара 2019 год са почетком у 11 часова у Средња техничка школа Никола Тесла  у Шиду.

Гимназија Сава Шумановић у Шиду,Свечана академија и резања славског колача ће се одржати 25.јануара 2019 год. са почетком у 12 часова у гимназији Сава Шумановић у Шиду.

Српско културно уметничко друштво Св.Сава из Шида свечаним концертом који ће бити приређен 27.јануара 2019 год. са почетком у 18 часова у Спортској хали у Шиду после кога ће бити пререзан славски колач.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>