Прослављена храмовна слава у Моровићу

      Молитвено се сећајући празника Рођења Пресвете Богородице, 21. септембра, 2015. год. сеоска црква у Моровићу  прославила  је своју храмовну славу. Овај свечарски дан започео је  радошћу Свете Литургије коју су служили јереј Никола Пробојчић, парох вишњићевачки и јереј Зоран Угрешић, парох шидски уз саслуживање часног ђакона Гостимира Душанића.  Сеоски храм је био испуњен мноштвом верног народа. Своје уздарје Пресветој Богомајци принели су и ученици О.Ш. ,,Филип Вишњић“ из Моровића,  који су својим појањем и трудом допринели радости и свечаности овог празника. Да је овај празник окупио све житеље овог места доказала су чак три кумства храмовној слави. Кумовали су представници Удружења грађана Милош Обилић из Моровића, као и    господин Драган  Секула са породицом а затим и господин Блажан Стевић са супругом Илинком.

      Све окупљене је поздравио и пастирском речју поучио јереј Зоран Угрешић. Честитавши славу он је подсетио верни народ на значај и улогу Пресвете Богородице у домостроју нашега спасења и подсетио их да свагда имајући Заступницу у својим молитвама делом и речју прослављају Васкрслога Господа. По завршетку литургије уприличен је троструки опход око Свете цркве  а затим се литија упутила на сеоску трвђаву, где је на месту некадашњег храма обављен молитвени помен. Ту  су и пререзани славски колачи а уједно и изабрана нова кумства за настојећу храмовну славу.

       Радост празничног дана настављена је за трпезом љубави где су окупљени могли да осете сву љубав и гостољубивост наших домаћина.

                                                                                                                                                      вероучитељ

Никола Лукић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>