Верска настава: „BIBLE PROJECT“ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ – ОБАВЕШТЕЊЕ И ПОЗИВ НА САРАДЊУ

Поштовани пријатељи, велико нам је задовољство да је са успехом комплетиран први корак једног великог пројекта. Наиме, 90 емисија Bible project које укључују све видео записе „Стари завет“, „Нови завет“ и неке од „Библијских тема“ преведено је на српски језик. Превод који је доступан је доста добар, премда ће у народном периоду бити додатно сређен.

Један од проблема је што видео записи плеј-листа „Стари завет“ и „Нови завет“ су обимни тако да се се „цртеж развија доста брзо“ тако да титл одвлачи пажњу (или цртеж одвлачи пажњу од титла). Овај проблем, у тренутној фази реализације пројекта може да се значајно ублажи бирањем брзине пуштања, односно подешавањем на брзину 0,75 чиме се видео незнатно успорава омогућавајући праћење и тутла и цртежа (у уколико је некоме потребно можемо послати упуство за подешавање ових параметара).

У другој фази остваривања пројекта, проблем ће бити решен на адекватнији начин. Наиме, циљ нам је отварање youtube – канала BibleProject Srbija. Да би у томе успели потребно је да преведени материјал локализујемо. То значи да је потребно да, уместо титла, у сам „цртеж“ убацимо српски превод. То би урадили уз помоћ алата и упустава BibleProject-тима. Међутим, уколико ви знате неког или сте сами радили са сличним алатима помоћ је добродошла. Свакако, уколико сте у могућности или знате неког ко јесте (парохијска црква, појединац, предузеће) ко би финансцијски помогао реализацију овог другог корака били би Вам захвални на помоћи.

Надамо се да ћемо моћи да успешно привидемо крају ово фазу пројекта, и да ћемо затим прећи и на трећу, односно пуну синхронизацију на српски језик.

https://www.youtube.com/results?search_query=bible+project

FB_IMG_1602099662344Извор: Библијски културни центар (Фејсбук страница)

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>